Fundacja W Związku Z Rakiem, ul. Nabycińska 19/306, 53-677 Wrocław, NIP: 897-18-07-063

Rokitnik kontra rak

Rokitnik kontra rak

Rokitnik kontra rak

 

Rokitnik jest używany od tysięcy lat jako naturalny środek przeciw różnym dolegliwościom.
Występuje wzdłuż wybrzeży morskich w Europie oraz Azji. W Polsce rokitnik naturalnie występuje u wybrzeża Bałtyku, jest jednak również często sadzony jako roślina ozdobna.

Tradycyjny chiński lek, może dostarczyć korzyści zdrowotnych, począwszy od serca, po ochronę przed cukrzycą, wrzodami żołądka, a nawet raka.


Bogactwo składników odżywczych

Rokitnik zawiera witaminy, minerały i korzystne związki roślinne.
Jest naturalnie pełen antyoksydantów, które pomagają chronić organizm przed starzeniem się i chorobami takimi jak rak i choroby serca.
Nasiona i liście są również szczególnie bogate w kwercetynę, flawonoid.
Co więcej, jego jagody zawierają potas, wapń, magnez, żelazo i fosfor . Zawierają również duże ilości kwasu foliowego, biotyny i witamin B1, B2, B6, C i E.
Ponad połowa tłuszczu znajdującego się w oleju rokitnika to tłuszcz jedno- i wielonienasycony, czyli dwa rodzaje zdrowych tłuszczów.
Może on być również jednym z jedynych pokarmów roślinnych znanych z dostarczania wszystkich czterech kwasów tłuszczowych omega – omega-3, omega-6, omega-7 i omega-9.

Bogactwo składników odżywczych nie tylko przeciwdziała mutacjom genetycznym, prowadzącym do nowotworów, ale i wygaszają aktywność genów odpowiadających za rozwój komórek nowotworowych. Co więcej, rokitnik stymuluje nasz układ odpornościowy i przeciwdziała wielu efektom ubocznym chemioterapii, w tym utrata apetytu.

Rokitnik jest popularnym alternatywnym lekiem na różne dolegliwości. Jest bogaty w wiele składników odżywczych i może poprawić zdrowie skóry, wątroby, serca, wspomóc walkę z rakiem i szybszy powrót do zdrowia po leczeniu, znacznie poprawiając układ odpornościowy i łagodząc uszkodzenia hematologiczne.

Rokitnik jest produktem naturalnym, od tysięcy lat stosowanym w medycynie chińskiej. Możesz go kupić w aptece, drogeriach lub sklepach z produktami naturalnymi, w postaci suszonych owoców, oleju, soku, musu i innych produktów. Jeżeli posiadasz dostęp do świeżych owoców dojrzewających we wrześniu, możesz  samemu przygotować proste produkty, takie jak dżemy, soki czy nalewki. Jest on całkowicie nieszkodliwy więc warto włączyć go do swojej diety.