Dietetyk kliniczny
Ukończyłam Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu oraz Gdańsku, a także uzyskałam certyfikat Trenera / Instruktora Fitness w Stanach Zjednoczonych, gdzie mieszkałam i szkoliłam się, aby zdobyć jak największą wiedzę z zakresu mojej specjalizacji, w tym dietoterapii oraz pomocy osobom chorym na nowotwory. Dlatego z ogromną radością przyjęłam stanowisko dietetyka klinicznego w fundacji ‚W związku z rakiem’.
Pragnę przekazywać moją wiedzę i wsparcie osobom, które walczą o zdrowie i wierzę, że razem możemy zmniejszyć dotkliwe powikłania leczenia, a nawet pokonać tak ciężką chorobę jak nowotwór. Jako, że dietetyka i ciągłe poszerzanie wiedzy w zakresie prawidłowego odżywiania osób chorych m.in. na choroby nowotworowe jest moją ogromną pasją, wciąż szkolę się, uczęszczam na rozmaite konferencje i zdobywam doświadczenie w pracy z pacjentami. Pomoc osobom chorującym oraz ich bliskim poprzez edukację żywieniową i wsparcie traktuję jako mój obowiązek i czuję ogromną satysfakcję, gdy moje starania przyczyniają się do poprawy kondycji zdrowotnej podopiecznych. Uważam, że odpowiednio zbilansowana dieta oraz umiarkowana aktywność fizyczna zwiększają szansę na wygraną z chorobą w dużo większym stopniu niż samo leczenie farmakologiczne.

